یک راه عالی برای شروع کار بوسیله Syntax استفاده از "Paste" بجای "Ok" است. با این حال بسیاری از موارد گزینه Paste برای تغییر مشخصات متغیرها وجود ندارد. در این آموزش نشان خواهم داد که این کار را چگونه می توان به درستی انجام داد.
اولاً توجه کنید که همه مشخصات متغیر، مانند برچسب متغیر و برچسب مقادیر بخشی از دیکشنری SPSS هستند. ثانیاً موکداً توصیه می کنم که برای این تغییرات حتما از فرامین نحوی پنجره Syntax استفاده کنید. علت اهمیت این موضوع را در مبحثی تحت عنوان "شش علت برای اینکه شما باید از Syntax استفاده کنید" در آموزشهای بعدی بیان خواهم کرد. ثالثاً شما در برخی از منوها از گزینه Paste نمی توانید استفاده کنید زیرا در بعضی از منوها این گزینه وجود ندارد اما خوشبختانه با بکار گیری فرامین نحویSPSS انجام این کار بسیار ساده است. در این آموزش ابتدا یک فایل داده را بوسیله پنجره Syntax ایجاد می کنیم و در ادامه همه مشخصات متغیر را مرور خواهیم کرد.
- توصیه می کنم در هر مرحله با استفاده از Copy، Paste و Run همه فایل Syntax را اجرا کنید. فراموش نکنید که بعد از هر مرحله پنجره Variable View را بررسی و تغییرات انجام شده را ملاحظه بفرمایید.
برای ایجاد فایل داده فرامین Syntax زیر را اجرا می کنیم. در ادامه آموزش ما از این فایل برای نشان دادن چگونگی تغییر هر یک از خصوصیات متغیر بطور جداگانه، استفاده می کنیم.
پس از اجرای این دستورات پنجره زیر را خواهیم داشت.
از توجه شما سپاسگزارم.
دکتر مجتبی فیاض: مدرس دوره های تحقیق، پژوهش و تحلیل آماری
آدرس ایمیل من: mojtaba_fayaz@yahoo.com
شماره همراه: 09131171497